1. Hammarö och Falkenberg

  25 september, 2011

  Vilken toppenhelg vi haft. Igår vaknade vi på Hammarö. Lennart tävlade med Wiva i Lägre Skydd och hon blev uppflyttad. Krokiga KP och malleKiwa som var med fick sitt första Cert. Mycket bra utdelning på lång färd.  En fantastisk njutbar dag med det bästa höstväder man kan önska sig och många jättetrevliga människor. Tia fick några korta spår där ett gick galant och ett annat faktiskt lite sådär, åtminstone här och där, men det berodde inte på henne utan på att några tränat precis på spåret så det var inte alls konstigt.

  Idag har vi varit i Falkenberg där Lennart och Wiva gjort ett Elitspår. Upptaget fick de 10 på men sen gick det åt skogen. Såg dem på långt håll och det såg ut som han gjorde svallvågor på den blöta åkern. Synd, men sånt händer, inte ens Wiva kan vara på topp jämt. Efter uppletet fick jag låna föremålen för att köra lite med Tia. Ingen match för lilla fröken, trodde kanske hon skulle tveka med främmande grisiga föremål men inte då. Så kul att se henne springa ut i full fart, tvärbromsa, sniffa lite, ta föremålet utan tvekan och i full karriär tillbaka. Svårt att bli annat än tvärglad. Gott väder och urtrevliga människor också idag. Ikväll la jag ett litet skogsspår med många kurvor och vinkel strax efter start. Gick som en dans och pärlan låg på i selen, så härligt.

  /Birgitta


 2. Tia-matte 0-1

  14 september, 2011

  Tio klor klippta och vissa flera gånger. Efteråt somnade hon i mitt knä den lilla guldgrisen.

  Långt spår på tom golfbana ikväll, delvis vimsigt men tre pinnar och slutet hittat. Hoppas inte det blir stiltje och sol före snön kommer. Tia sprätter runt som en lycklig kalv över de öppna fälten.

  Lite bilder från kameratömning:

  I höstsolen på trappan Säkrast vid stranden Störst flyr

  Bråkar du så sänker jag dig

  Låångt ut Njutning

 3. Söndag i svampskogen

  4 september, 2011

  Idag gick Tia och jag på svampletarpromenad. Eller jag gick och Tia hoppade i diken och andra vattenhål.  Tia hör jag mer än ser, hon befinner sig som sagt oftast under vegetationen vid dikena men hon kommer som skjuten ur en kanon när jag ropar, härliga lilla hund. På promenaden hittade vi resterna från en kvarglömd figge (?) och lite svamp men det var inte huvudsaken. Vi var väl ute i sådär fyra timmar och Tia hoppade, skuttade och lekte med kottar hela tiden. Hon kan förmodligen inte bli trött. Hade tyvärr bara min telefon med så bilderna är kass. På sista bilden är Tia kolsvart om nosen men det syns inte alls.


 4. hundivast.se

  14 augusti, 2011

  Hej

  Skall nu försöka på fart på hemsidan igen på detta sätt. Hoppas att det kommer att fungera att både ha liv i hemsidan o FB. 


 5. Nöjd

  6 augusti, 2011

  Har fått gjort en hel del idag, först och främst är utseendet och funktionerna på nya sidan så gott som klara. Tia har fått lite miljöträning från Gerdsken, på stan och tillbaka. Jättebra ställe med löpare, cyklister, mer änder än i Nolhaga och massor av mötanade hundar och människor. Inte lätt för Tia att låta bli att hälsa. Dessutom har ja hunnit städa lite.


 6. 12 juni, 2011

  12 juni [intlink id=”771″ type=”page”]Wiva[/intlink]


 7. Händer det inget?

  19 april, 2011

  Jo, naturligtvis massor, vi har ju valp och det tar tid så jag hinner inte göra så mycket annat än att vara med henne. Min ”lediga”  tid försöker jag göra om hemsidan så den passar bättre och får ny layout. Det kan ju inte bara vara en schäfer vid sidnamnet längre. Eftersom sidan är gjord i WordPress blir det mycket pill och tar tid men kanske jag blir klar i vår.

  Tia växer och frodas, både mentalt och fysiskt. Hon är en kul typ, ena stunden modig och stark för att i nästa stund växla till liten och försvarslös valp. Hon är väldigt nyfiken, snabb och lyhörd. Idag sitter inkallningen till nästan 100%, hon kan sitt och ligg med pekfinger i marken. Rumsren är hon inte än men liten hund = liten blåsa? Det blir bättre när vi nu går mot varmare tider och tillbringar dagarna mera ute.

  Wiva har också växt väldigt i mina ögon. Hon gillar verkligen att brottas med Tia och är mycket tålig med Tias hängande i halspälsen. Hon ligger gärna på rygg och låter Tia vara stor och farlig. Wiva har nästan helt lagt av med sitt sakvaktande, den enda grej hon fortvarande helt äger är en gul liten teletubbydocka men den ligger uppe på bokhyllan nu. Vet inte vad som är så speciellt med just denna, den har varit nergrävd men Wiva har hämtat upp och in den igen.

  Vi har också haft farbror Zippo Wiman här några dagar på besök. Zippo är inte fullt lika road av Tia, han tar gärna skydd i soffan inomhus. Däremot gillar han att skrämma skiten ur Wiva som tjuter av skräckblandad förtjusning när han kommer som en kanonkula och hotar att göra fullständigt mos av henne. Zippo är mera säl än hund så promenaderna har mest varit fram och tillbaka på stranden. Vi njuter så länge vi kan innan badjävlarna kommer. Bilder från Lygnared där bryggan är svårt åtgången av isen i vinter.

  23
  Blir inte att jag fotar så ofta som jag vill och kameran är ju inte med som vanligt när den borde. Att fota hundar är ju heller inte lätt, tack och lov att det är digitalt. De flesta får man ju kasta eftersom de oftast blir så här:

  4

   

  /Birgitta


 8. 30 mars, 2011

  30 mars [intlink id=”237″ type=”page”]Länkar[/intlink]


 9. Tollartroll

  30 mars, 2011

  Yes, det är sant, jag har fått en egen hund. Sedan i söndags bor det en rödtott, bustroll och morrhoppa från Krokasmedens kennel hos oss. Efter fyra schäfrar och Izzas flytt till Malmö var tollare ett självklart val för mig och det känns helt rätt. Kan inte begripa varför jag väntat så länge.  Tiken heter Shanti på stamtavlan men vi är lite oklara över vad vi skall kalla henne än så länge, tänkte först på Tia (sådär?), sedan Stina (mesigt) och idag Semla (gul och vit, god och farlig), gillar ändå i som hörs bra när man ropar men vi får se. 

  Hur som hellst är det en härlig liten valp som anpassar sig fantastiskt fort till vårt hem och de nya omständigheterna. Hon tar för sig av världen med stor nyfikenhet och ibland ilska som när taggarna på en gammal rosgren stacks i munnen, skall och morr, sedan på igen. Hon verkligen älskar kamp och  hugger tag i allt som går att busa med, Lennarts foppatofflor har fått sig en rejäl omgång.  Än så länge tränar vi bara inkallning och rumsrenhet och det går naturligtvis på räls, vad annat att vänta i vårt hus. Lite kamp blir det ju också och hon kommer tillbaka med trasan när jag kastat den så hon ser. Måste träna mig själv också så inte hela dagen går till att titta på och leka med underverket.

  Wiva tycker ju inte att det är lika kul men hon är lite snäll ibland. Hon kan slicka på nosen och accepterar att valpen lägger sig brevid men leksakerna är bara hennes. Hon rör inte valpen men svär åt henne, lärt sig på dagis? Vi jobbar med att  hyfsa till Wivas språkbruk, och ibland kommer hon ihåg hur man uppför sig.

  Har försökt ta kort på lilltjejen men det går bara inte med bildstabilisatorn på. Hon är inte stilla tillräckligt länge för att kameran skall fatta var den skall fota. Skall ta med den stora kameran ut och se om den fungerar bättre.

  /Birgitta med valp


 10. Spår

  5 mars, 2011

  Hej

  Kört ett antal spår med Diva nu. Längre och fler för att få upp noskonditionen och klara svårare o längre spår i skiftande terräng. Lydnaden går ok och det märks att vi kört hela vintern. Skall nu försöka stabilisera det hela. varit mycket lek o kamp för Divan men det känns rätt.


  Ses

  LD TOS Diva